Hej Anette
Jeg er ansat som freelance-medarbejder og får af min arbejdsgiver udbetalt kørselsgodtgørelse for de kørte kilometer. Min arbejdsgiver får betaling for at udføre sælgeropgaver for en række kunder og viderefakturerer omkostningen til kørselsgodtgørelse.
Er kørselsgodtgørelsen blot en almindelig fradragsberettiget udgift for min arbejdsgiver eller de kunder, omkostningen viderefaktureres til – eller får de den fulde kørselsgodtgørelse godtgjort af staten?
Kan min arbejdsgiver således “tjene” på at sætte loft på kilometer der udbetales kørselsgodtgørelse for – eller “tjene” på at lave samkørselsordninger for flere medarbejdere – fordi de kan fradrage (eller få godtgjort) 3,70 kr. for alle kilometer pr. ansat?
Eksempel: 20 medarbejdere bor forskellige steder i landet, men skal samme sted hen. Der arrangeres samkørsel så kun 4 medarbejdere får kørsel og kørselsgodtgørelse. Kan virksomheden nu score en gevinst ved at bogføre en udgift på 20 x kørselsgodtgørelse for de fulde kilometer alle medarbejderne skulle have kørt, hvis de havde kørt hver for sig (og evt. få beløbet godtgjort)?
Mine spørgsmål går på hvilket incitament min arbejdsgiver (eller min arbejdsgivers kunder) kan have for at skrue på de knapper der handler om kørselsgodtgørelse.
Venlig hilsen Anders